Laatste nieuws boerderij

Marcel's mooiste!

Romijn heeft dit jaar de verkiezing Marcel's mooiste gewonnen!

Een prijs, die zoals de kop van dit artikel al doet vermoeden, uitgaat naar het mooiste kalf. Romijn is een vaarskalf (vrouwtje) en daar is Marcel zeer blij mee! Want met de vaarsjes wordt verder gefokt. Romijn is een kruisling Belgisch Blauw x Normande, deze kruising is vrij uniek. Het ras Normande staat ook meer bekend om de melkgift dan om de leverancier van vlees. 

Rudolfien (moeder van Romijn) is een volle dochter van Arie. Dit is de reden waarom kunstmatige inseminatie (KI) is toegepast. Verleden jaar heeft Rudolfien op zeer jonge leeftijd gekalfd van een hele zware stier (een ietwat brutale stier was veel te vroeg over de omheining gesprongen). Maar gelukkig kwam alles goed.

Marcel had bewust gekozen voor Normande omdat deze stieren met een relatief licht kalf komen. Op deze manier zou de zware bevalling van het jaar ervoor gecompenseerd worden. In de eerste week van mei was het dan zo ver, een prachtig vaarskalf, Romijn, was het resultaat. Eerst was Romijn enkel en allen rood-wit getekend/gevlekt maar toen ze ongeveer 12 weken oud was, kwam er een tint zwart door wat de Normande zo typeert. "Fokken is gokken, zegt men in de branche. Maar Rudolfien x Otus is een goeie gok geweest!" aldus Marcel Wouters.

Marcel's mooiste: Romijn
Marcel's mooiste: Romijn
Laatst bijgewerkt: dinsdag 30 augustus 2016 19:04